Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švédský drobenkový koláč s rebarborou

 

3 hrnky polohrubé mouky
1/3 velkého másla
1 hrnek cukru
prášek do pečiva
2 tvarohy
2 vejce
1/2 hrnku mléka
rebarbora
vanilkový cukr
máslo a strouhanka na vysypání pekáčku
Mouku, cukr a máslo nasypeme do mísy a vypracujeme drobenku.
Rebarboru omyjeme, zbavíme svrchní slupky a nakrájíme na drobné kousky. Troubu rozpálíme na 200 stupňů a připravíme si tvarohovou náplň.
V další míse smícháme 2 tvarohy, 2 vejce a půl hrnku mléka.
Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Třetinu drobenky odebereme a necháme na závěrečné posypání rebarbory. Zbylé 2/3 drobenky smícháme s práškem do pečiva a vsypeme do pekáčku.Drobenku v pekáčku polijeme připravenou tvarohovou náplní, poklademe rebarborou a posypeme vanilkovým cukrem a odloženou 1/3 drobenky.Vložíme do vyhřáté trouby a pečemě 45min na 200 stupňů.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář